lauantai 6. toukokuuta 2017

Toiminnasta tiedottaminen

Menneitä kahta viikkoa on projektin näkökulmasta sävyttänyt ulkoinen tiedottaminen. Jos tiedottamista tarkastellaan suhteessa hankehakemukseen, keskustelumme liikkuu edelleen asiakaspalvelun puolella, vaikka hankkeen tavoitteisiin nähden ehkä hieman marginaalissa.

Työväenopiston vuoden 2016 toimintakertomus julkaistiin kuluneella viikolla. Toteutimme hankkeen puitteissa viimein viestintäsihteerimme viiden vuoden ajan ylläpitämän toiveen lehtimäisesti avautuvasta verkkojulkaisusta aiempien PDF-tiedostojen sijaan. Julkaisun jälkeen kaipasin hetken vanhaa tapaamme tehdä julkaisuja, koska niitä saattoi huoletta korjata ensimmäisen julkaisun jälkeenkin - toisin kuin ulkopuolelta ostettua formaattia. Mutta toisaalta - ehkäpä nyt voisimme järjestää kilpailun: Kuinka monta kirjoitusvirhettä löydät.

Julkaisumuotojen lisäksi olemme käsitelleet kotisivujamme. Sivut siirtyvät syksyllä julkaisujärjestelmässä uudempaan versioon. Sen myötä sivujen ulkonäköä ollaan hieman uudistamassa ja saamme muutamia uusia toimintoja. Muutosten myötä tarkastelemme sivujen esteettömyyttä ja lisäämme esimerkiksi kuvien alt-tekstejä ja RSS-syötteen eli lukijaohjelman.

Kotisivumme ovat Tampereen kaupungin kotisivujen alaiset, ja olemme joskus saaneet palautetta, että tietojemme löytäminen ei ole täysin esteetöntä. Ongelma johtuu siitä, että vaikka työväenopisto on organisatorisesti osa kulttuuri- ja vapaa-ajan palveluja, kaupungin kotisivuilla sijaitsemme päivähoidon ja koulutuksen alla avoimen opetuksen sivuilla. Toisaalta panostammekin enemmän omien sivujemme löytämiseen suorimman reitin kautta.

Kotisivujen tarkastelun lisäksi testailemme edelleen some-kanaviamme. Joko sinä olet löytänyt Facebookimme ja Instagramimme?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti