sunnuntai 12. helmikuuta 2017

Mediataitoviikko työväenopistossa

Koulutuissa vietettiin tällä viikolla Mediataitoviikkoa. Mediataitojen edistämistä korostavan viikon aiheena oli Ihmisten Internet. Työväenopisto ei virallisesti osallistunut viikon viettoon, mutta järjestimme silti teemaan liittyen päätoimiselle henkilökunnalle Some-iltapäivän, jossa vihkiydyimme sosiaalisen median pelisääntöihin sekä meille uuteen somepalveluun: Instagramiin.

Olet varmaan kuullut tai lukenut kuinka vääränlainen somekäyttäytyminen on koitunut työntekijän kohtaloksi tai keskustelua siitä, voiko työaikana olla Somessa. Useimmilla organisaatioilla on jonkinlainen ohjeistus Some-käyttäytymiseen. Kyse on sekä työsuojelusta että yrityksen pelisäännöistä. Tampereen kaupunki uudisti omat ohjeensa tammikuun lopulla, ja työväenopistossa kirjattiin niiden pohjalta pääkohtia työntekijöidemme ohjeistukseksi.

Tampereen kaupungissa suositellaan sosiaalisen median käyttöä työtehtävien edistämiseen ja oman työn kehittämiseen. Lisäksi erityisesti asiantuntijatehtävissä toimiville suositellaan henkilökohtaisen asintuntijaprofiilin avaamista yleisimmille sosiaalisen median kanaville.

Työväenopisto on organisaationa näyttäytynyt jo useamman vuoden ajan Facebookissa. Sen avulla olemme voineet kertoa opiston tapahtumista kaikille toiminnastamme kiinnostuneille sosiaalisen median käyttäjille. Aktiivinen ja avoin sosiaalisen median käyttö antaa asiakkaille selkeämmän kuvan toiminnastamme, ja siten sillä on merkitystä opiston maineelle - sekä hyvässä että pahassa. Some-kanavien lisääminen mahdollistaa uudenlaisten näkökulmien avaamisen. Digi-hankkeemme myötä olemmekin nyt ottaneet seuraavan askelen some-polulla ja avanneet Instagram-tilin.

Vaikka tilin käyttö on vasta pilottivaiheessa, on moni työntekijämme jo ehtinyt harjoitella kuvallista viestintää. Tavoitteena on luoda työntekijöillemme matala kynnys lähteä mukaan kokeilemaan sosiaalisen median ihmeellisyyksiä. Siksi toimintamme on organisaatiotasoista, eikä kenenkään ole pakko avata omaa asiantuntijatiliä tai antaa kasvoja työväenopiston toiminnalle. Silti jokainen voi antaa oman luovuutensa kukkia ja kertoa siitä, mikä työväenopistossa on heidän mielestään merkityksellistä tai kertomisen arvoista: #tampereenseuduntyöväenopisto #munopisto #harrastaopiskelua #opiskeleharrastusta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti